Китайските власти реагираха по впечатляващ начин на коронавируса. Тази позиция изрази пред БНТ президентът на Атлантическия клуб у нас Соломон Паси.

Той направи паралел със случващото се в Перник. Трябва много да се поучим от китайците, съветва той.

Господин Борисов трябва да се обади на китайския президент Си Цзинпин и трябва да го попита "Господин президент, как се справяте с нещата, защото ние не можем", настоя Паси.

Китайската комунистическа партия се зае с коронавируса

Китайската комунистическа партия се зае с коронавируса

Страната е изправена пред трудна ситуация

За коронавируса няма лечение, а за Перник имало. Освен това вирусът дошъл ненадейно, а кризата в Перник била предотвратима.

Според него премиерът трябвало да пита кмета на Лондон как столицата на Великобритания се е справила с мръсния въздух преди 100 години. От Китай трябва да се учим и от Китай трябва да се пазим, смята Соломон Паси.

Китай има дългосрочна стратегия за завладяване на света, по думите му. Индия била стратегическият ни партньор за опазване от Китай. Иначе с Китай, по думите му, трябва да имаме търговско партньорство. Тайван също може да ни е от полза с ноу-хау.

Импийчмънт на Тръмп е като Априлското въстание - предварително обречено, но привлича внимание.

За шпионския скандал с Русия Паси смята, че това е напълно ежедневно събитие. Според него 57 са руските шпиони в руското посолство към септември миналата година.

Русия скочи срещу "неприятелска" България за изгонените руснаци, видя провокация

Русия скочи срещу "неприятелска" България за изгонените руснаци, видя провокация

"Запазваме си правото да предприемем ответни мерки"

Той вижда опасност Русия да анексира Камчия. С изгонването на няколко дипломата, няма да се ограничи руското влияние, убеден е Соломон Паси.

Иначе той смята, че България не е черната овца на Европа спрямо Русия. Не можело да имаме балансирана политика с Русия. Те са ни влезли в леглата, категоричен беше той.

В политиката най-важно е политическият избор, подчерта Паси. Не можеш да балансираш между жена си и някой друг, вече си се оженил, отчете президентът на Атлантическия клуб.