България до дни ще има правителство. В това е убеден съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. В кулоарите на Народното събрание той коментира, че патриотите са готови да подпишат програмата на следващата власт, както и да дадат свои експерти.

Никой не ни е канил на трипартийна среща, обясни Симеонов. Ние сме конструктивни и склонни на отстъпки, готови сме да участваме, но не с политически лица, а със специалисти, но само ако ни поканят, подчерта той. За нас властта не е самоцел, допълни лидерът на НФСБ. За България на всичко сме способни, увери Валери Симеонов.

Той е на мнение, че няма смисъл някой от лидерите на ПФ да става министър на ресор, от който не разбира. По-добре ведомствата да се ръководят от експерти. Стана ясно, че няма влошаване на отношенията между ПФ и ГЕРБ, както вчера информираха от РБ.

В програмата на бъдещото управление патриотите ще искат да залегне техният приоритет - оръжие за самоотбрана за всеки и изпит по български език в началното училище. Държим на изпълнение на нашата програма, категоричен е Валери Симеонов.

Аз съм отчаян оптимист, човек, който вярва в доброто и съм сигурен, че България скоро ще има правителство и се надявам, че това правителство ще изведе страната от кризата, убеден е лидерът на НФСБ. Той е склонен в кабинета да влязат експерти от БСП, АБВ, ББЦ. Това щяло да доведе до съгласие по големите приоритети и сигурност в НС.