Обединените патриоти настояха в декларация в парламента лагерите за бежанци да са разположени на самата граница и да са от затворен тип, подобно на тези в Австрия.

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че в България постепенно и неотклонно се тиражира въпросът за нови бежански центрове и изтъкна, че е горчив опитът ни по отношение на центровете в Харманли и София. Той настоя за затваряне на границата и посочи, че България трябва да има готовност да прилага сила.

Красимир Каракачанов бе категоричен, че е видно, че Дъблинското споразумение не работи и трябва да се постави въпросът за неговото замразяване, денонсиране или промяна в самия регламент, тъй като изпълнението му в настоящия му вид щяло да превърне България в бежански лагер.

„На България е нужна съвсем нова политика по отношение на миграцията”, заяви Каракачанов. Той допълни, че българското правителство трябва да настоява за нова общоевропейска политика, свързана с бежанците.

Ще предложим общоевропейски референдум по този въпрос”, категоричен бе Каракачанов.

Патриотът настоя, че България и Европа трябва да запазят своя облик.

Патриотите оцениха високо подкрепата от всички парламентарни групи на така наречения Закон за бурките. „Това е една добра крачка в правилна посока”, заяви Каракачанов. Той изтъкна, че пред опасностите за националната сигурност това е доказателство, че ние можем да бъдем единни.