Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Павел Тенев подаде оставка. Той обяви решението си на извънреден брифинг в Министерски съвет.

Секунди след оповестяването на оставката от МРРБ съобщиха, че насрочената за утре пресконференция за представяне на новия екип на министерството се отлага до окомплектоване на ръководството на МРРБ.

"Смятам, че създаденото напрежение не работи добре за правителството и помолих да бъда освободен от длъжност. Така стеклите се обстоятелства както разбирате са много неприятни. Съжалявам, че от една снимка се преекспонираха нещата. Смятам, че най-правилното решение, което можеше да се вземе е да подам оставка. Доволен съм, че никой не ме атакува за професионалните ми възможности", заяви Тенев.

По думите му ресорите, които има, са тежки и има нужда да се ръководят правилно. Той коментира въпросната снимка с хитлеристки знак от негова страна в личния му профил във "Фейсбук" и заяви, че жестът е бил по-скоро подигравателен.

"Въобще не споделям тази философия. Това бе 2008 - 2009 г.", каза още той. Според него създалото се напрежение е дало отражение върху семейството му и затова най-правилното решение за него е подаването на оставка.Това е личен профил, споделял съм лични празници, лични събития, изглежда е имало е някои, които ми изиграха лоша шега, констатира още той.

Премиерът Бойко Борисов прие моментално подадената от Павел Тенев оставка.

Тенев информира още, че е разговарял с лидерите на Обединените патриоти и ги е информирал за решението си. Според него не е моментът сега - това напрежение да се пренесе към правителството. Относно оставката той допълни, че я е подал сега и най-вероятно тя ще бъде приета.

Припомняме, че лидерът на ПЕС Сергей Станишев коментира появили се в интернет снимки на новия зам.-регионален министър Павел Тенев, съобщават от кабинета му.

Изказвания на Валери Симеонов  скандализирали европейските социалисти

Изказвания на Валери Симеонов скандализирали европейските социалисти

Искат извинение от него и оттегляне на зам.-министър Павел Тенев

Припомняме също така, че Тенев е предложен за зам.-министър от Обединените патриоти. Снимката е от преди 9 години и се завъртя из "Фейсбук". На нея Тенев позира с изпъната ръка край восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж. Валери Симеонов коментира, че обвиненията, че Тенев е нацист са несериозни работи и тъй като няма "Фейсбук" не е видял снимката. Пред вестник "Сега" той попита: "На база на кое да го оттеглим - че е хитлерист или член на нацистка партия. Глупости".