"Днес има коалиция на пудела. Всички пачки купиха всичко днес." Така председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски определи в кулоарите на Партийния дом внесената точка за отстраняването на председателя на 49-то Народно събрание Росен Желязков. Припомняме, че такъв проект на решение с подписите си внесоха парламентарните групи на ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН.

"Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела. Явно е имало голямо разкешване, събраха се, сега могат да отворят наново каналите, могат да върнат шефката на митниците и могат спокойно да крадат, но са подценили народа - има избори. Коалицията на пудела ще се радва много малко на грабежа и след това ще понесат отговорност за всичко", очаква Пеевски.

Припомняме, че в същия дух се изказа пред журналисти днес и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов честити на "Възраждане" сглобката с ПП-ДБ

Борисов честити на "Възраждане" сглобката с ПП-ДБ

"Сега ще има сигурно поне 5-6 служебни кабинета. Лицемери"

По думите му коалицията на пудела ще понесе отговорност от хората за всичко, което правят в момента. Пеевски обвини ПП-ДБ, "Възраждане", ИТН и БСП, че не ги интересува съдбата на енергетиците и миньорите, а искат да свалят шефа на парламента два дни преди края на 49-то Народно събрание. Видяхте, че псевдо Ники премиера нищо не реши като проблеми на хората", посочи Пеевски.

На въпрос на News.bg ДПС ще говорят ли с ПП-ДБ след изборите на фона на новата сглобка, която поиска отстраняването на Росен Желязков, Пеевски положи като разделителна линия корупцията - "огромна и нечувана корупция" от страна на формацията, свързана с Агенция "Митници" и казуса около бившия главен секретар на МВР Живко Коцев. "За мен ПП-ДБ с тези лидери, ако тези неща се докажат, е невъзможно да се работи с тях. Те, както обичат да се изказват, нямат интегритет, а плюс това както обичаха да проверяват в Google, са откраднали дори авторството на тези сигнали, които писаха списъци и се оказа, че са им дадени и се сърдеха защо не им дадено авторството. Видяхте - просто една престъпна мръсна сглобка", отсече Пеевски.

Заиграха ли се партиите с отстраняването на Росен Желязков?

Заиграха ли се партиите с отстраняването на Росен Желязков?

БСП подкрепили исканията - и на "Възраждане", и на ПП-ДБ

Във връзка с общия законопроект, който внесоха от ГЕРБ и ДПС за Закона за хазарта, Пеевски добави, че това е много наболяла тема и дали ще се приеме законопроектът зависи от пленарната зала. Ако мислят за хората ще го подкрепят, но ако не мислят за хората, няма да го подкрепят, каза лаконично той. 

Той не се нае да предвижда дали ще има поредица от служебни кабинети - след вота ще стане ясно дали може да има мнозинство, което да работи за хората.

Делян Пеевски добави още, че ДПС могат да си сътрудничат с всички партии, които са готови да работят за хората. Не могат да работят с проруските партии. "Както виждам днес може би в залата всички са проруски извън ГЕРБ. Събра се едно ясно руско мнозинство. Несъбираемото се събра. Честито на коалицията на пудела", отсече той.