На 8 март ще стане ясно какво са разбрали от парламентарната група на ПП-ДБ какво им се предлага, като коалиционно споразумение или ще се държат като дечица в детска градина. Ако са разумни хора и сериозни политици, няма да хвърлят държавата в криза, ще си направят явна коалиция, за да няма скрито и тъмно. Това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в Партийния дом.

За ДПС е важно да има правителство. Държавата не трябва да бъде хвърляна в криза, а за всичко друго, като регулатори, са необходими бъдещи преговори, които трябва да се водят, каза Пеевски. "Сериозните мъже трябва да седнат сериозно. Сериозните партии трябва да преговарят и да направят стабилно правителство в името на България. Партийните пристрастия трябва да бъдат оставени настрана", призова той.

Делян Пеевски не пропусна да разкритикува и премиера акад. Николай Денков, който по време на вчерашното заседание на Министерски съвет, на което отхвърли коалиционното споразумение на ГЕРБ, се направил мъж. "Нека си прибере самочувствието, да остави лидерите на партиите да преговарят и да не прави неща, които да бутнат държавата в криза. Нека Денков се научи да чете и да гледа, защото си мислех, че за 9 месеца е станал по-мъдър, но вчера не се видя това, а напротив, каза той.

За ДПС избори 2 в 1 са чудесен вариант, но не е добре за държавата. Трябва да се мисли за хората и какво се случва с тях при трусовете в управленията досега. За ДПС е важен държавният интерес и хората, а след това слагат на второ място партийният интерес. Нека го направят и другите, да бъдат като ДПС и да мислят за България, призова Делян Пеевски.

Делян Пеевски: В делкане няма да участваме

Делян Пеевски: В делкане няма да участваме

За него е абсурдно в меморандум да има желание за подялба на съдебната власт