Напълно е възможно настоящият кабинет да изкара пълния си мандат до 2027 година. Такова мнение изказа в кулоарите на Партийния дом народният представител от ДПС Делян Пеевски.

"Правителството ще има време да го изпълни (споразумението с енергетиците), както и да изпълни много други решения в следващите години. Това е изключително стабилно евроатлантическо правителство и не виждам какво може да го бутне", коментира народният представител минути след като парламентът гласува в подкрепа на вчерашното споразумение между държавата и протестиращите.

"Смятам, че няма никакви предпоставки да го няма това правителство. То си върши работата и вчера си свърши работата и ако изпълнява ангажиментите си, които обещахме на хората, ние ще го подкрепяме. Ако изпълняват ангажиментите си, да (ще изкара пълен мандат - б.р.)", отговори на въпрос на News.bg Пеевски.

А относно готвения вот на недоверие срещу кабинета от "Възраждане", ИТН и евентуално БСП, той отсече - предизборна кампания и пиар трикове.

След като по-рано се изказа остро по отношение на енергийния министър Румен Радев, сега Пеевски разказа, че е получил уверение, че думите били грешно изтълкувани. "Каза, че абсолютно ще изпълнят това споразумение на 100%. Ние ще го наблюдаваме много изкъсо и ако не го направи - вече ви казахме какво ще направим."

"Възраждане" и ИТН атакуват с вот на недоверие кабинета

"Възраждане" и ИТН атакуват с вот на недоверие кабинета

Искат обаче и БСП да се присъедини