„С настоящото заявление ви уведомяваме, че  днес 03.08.2014 г.  бе проведено извънредно заседание на областната структура в област Перник. Взе се решение, че всички групово прекратяваме членството си в ПП "България без цензура" и сваляме всякакво политическо доверие от лицето Николай Бареков и ръководството на ББЦ." Това гласи писмо, изпратено до медиите от пернишката структура на ББЦ.

Като причини за напускането си, перничани изтъкват „дълбокото  разочарование  от провежданата политика на партията и нейното ръководство".

От областната структура са категорични, че най-много им тежало лансирането на противоречиви позиции от страна на Бареков, като изтъкват тезата за монархия, сменена с тази за народна република. Чашата преляла, когато вчера лидерът на ББЦ стоплил отношенията си в президента Росен Плевнелиев, срещу когото доскоро хората му протестираха и искаха импийчмънт.

„Ние бяхме до тук!", заявяват от пернишката структура на партията и се обръщат към нейния лидер с думите "Ние, господин Бареков, сме борци срещу статуквото! Ние сме патриоти и за нас  Родината е над всичко! Влязохме в ББЦ с надеждата, че нещо ново се заражда, но е повече от видимо, че сбъркахме, защото това не е истината!".

В писмото си перничани напомнят на Бареков, че другият напуснал член на ръководството - Ангел Славчев, е бил сред най-активните функционери на ББЦ и имал най-голяма заслуга за кметската победа на партията в Богданов дол.

Те уведомяват вече бившия си лидер, че празнуват по случай раздялата. „Държим да Ви уведомим, господин Бареков, че в момента  поливаме с бяло вино нашата раздяла с  Вашата противоречива и скандална фигура!", завършва писмото.

По-късно от ББЦ опровергаха отцепването на пернишките структури със съобщение до медиите. Те определиха като „слухове" информацията, че ББЦ в Радомир, Брезник, Земен и Ковачевци са напуснали редиците на партията.

Уточняват също, че „областният лидер на ББЦ в Пернишка област се казва Димитър Колев, извънредно областно събрание не е провеждано, а въпросният г-н Калин Иванов, подписал разпространената лъжа, е председател на община Радомир и няма как да говори от името на цялата структура."

Областният председател на ББЦ Перник Димитър Колев съобщи, че няма никакви сигнали за недоволство сред членовете на партията в областта, като заподозря Ангел Славчев като инициатор на разпространяването на подобна информация.