Втори тур на частични местни избори се проведе днес на пет населени места в страната, предаде БНТ. Гласоподавателите избираха кметове в община Баните, Смолянско, Трояново и Боян, Бургаско, Славовица и Стежерево - Плевенско. Изборният ден е преминал спокойно, без сериозни нарушения и според въведените в страната противоепидемични мерки. По-късно се очакват и резултати.

Изборният ден в община Баните завършва при близо 70 процента активност с общо 3598 избиратели. Кандидатите на ГЕРБ и ДПС стигнаха до балотаж. Изборите преминаха спокойно. Най-висока е избирателната активност при мобилната секция, която днес обиколи 59 адреса и затова за нея изборният ден започна час по-рано по решение на ЦИК. Най-ниска е избирателната активност в Давидково - 64 на сто.

Частичните местни избори: 3 победи за ГЕРБ, по 1 за БСП и Цветанов

Частичните местни избори: 3 победи за ГЕРБ, по 1 за БСП и Цветанов

Балотажите са на 7 март...

В с. Трояново, община Камено, на балотаж се изправиха Димитър Николов, издигнат от Инициативен комитет и Галина Христова от ГЕРБ. По последна информация там избирателна активност е близо 50%. Местните изборите се провеждат, заради смъртта на кмета на Трояново - Андон Николов, който почина от коронавирус.