Министърът на вътрешните работи Георги Петканов заяви в Доспат, че въпросът за досиетата е болезнен и трябва веднъж завинаги да бъде решен, за да спрат опитите да използват за компромати.

В отговор на въпрос за поредните твърдения за втори министър с агентурно минало Георги Петканов заяви, че преди да стане министър, е бил проверяван два пъти от комисията "Андреев".

Според министър Петканов конфликтът му с комисията Андреев е започнал, когато той забранил наследената порочна практика комисията да изнася досиета извън сградата на министерството.

Той нарече глупости тези твърдения и заяви, че докато досиетата съществуват в този им вид дълго време ще бъдат обект на спекулации и политически цели. Трябва да се реши веднъж завинаги въпросът с досиетата и те да бъдат или разсекретени, или унищожени, заяви Петканов, цитиран от БНР.

В доспатските села Бръсен и Трънча министър Петканов откри 9 км асфалтирани пътни отсечки на стойност 800 хил.лв., в Доспат детска площадка, а на учениците в село Барутин подари четири компютъра.