Ако Борисов иска да знае защо няма да влезем в Шенген, отговорът е прост: заради схеми като "Капитан Андреево" и "Росенец". Заради това, че първият законопроект, който внесохме - за КПКОНПИ, не стигна до зала, за сметка на Изборния кодекс. Това написа във Фейсбук лидерът на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

По негови думи европейските лидери просто не вярват на Борисов.

Петков е категоричен, че единственият начин да влезем в Шенген е, ако в страната ни има отново антикорупционно правителство.

Той подчертава, че битката за България тепърва започва и е само въпрос на време страната отново да се върне по пътя на справедливостта и просперитета.

Борисов обеща на ЕК да предложи кабинет от експерти, които да стабилизират България

Борисов обеща на ЕК да предложи кабинет от експерти, които да стабилизират България

ГЕРБ ще продължи диалога с всички парламентарни партии

В допълнение Петков дава и отчет през своя поглед на случилото се през тази седмица:

"1. Приеха хартиената бюлетина - върна се възможността с мастило да зацапват бюлетините. Вече всички разбраха, че през 2015 невалидните бюлетини са над 400,000, което е повече от всички гласували във Варна, Бургас и Пловдив взети заедно!

2. Махнаха възможността машината да отпечатва машинен протокол. Никаква проверка. Всичко ще се брои ръчно и на тъмно!

3. МИР Чужбина остава неясна идея за далечното бъдеще. Явно ГЕРБ, ДПС и БСП не ги интересуват въобще българите в чужбина.

Стратегия е ясна - статуквото иска избори с подправен вот".

Андрей Райчев: Пред Борисов сега стои задачата да раздели ДБ от ПП

Андрей Райчев: Пред Борисов сега стои задачата да раздели ДБ от ПП

Тактическа победа му бе поднесена от Корнелия Нинова на тепсия

Той допълва, че през следващите седмици ще наблюдаваме "поредното театрално представление на ГЕРБ", а именно опит за съставяне на правителство.

Ще гледаме монолозите на Борисов, политика, сведена до евтина шоу програма, платени сутрешни анализатори... и всичко това в пореден опит отново да изкривят общественото мнение, обобщава лидерът на ПП.

Той припомня, че преди седмица с идеята за правителство на малцинството ПП са посочили своите ясни приоритети - членство в Еврозоната, Шенген, социален пакет, бизнес пакет, реформи в съдебната система. Вчера обаче ГЕРБ, ДПС и БСП по негови думи са убили тези приоритети.