В остър задочен спор влязоха лидерът на Атака Волен Сидеров и вътрешният министър Румен Петков.

Повод стана изявлението на Сидеров преди началото на съдебното заседание в СГС по делото срещу лидера на Атака за инцидента на автомагистрала „Тракия".

Сидеров първо обвини в корупция и политическа поръчка прокурорката по делото, след което заяви, че поръчката идва лично от главния прокурор Велчев, а по повод вътрешния министър лидерът на Атака заяви, че Петков спуска въпроси на поръчкови журналисти, които следят делото за АМ "Тракия".

В отговор, малко по-късно Румен Петков заяви - Мисля, че Гайдарски (здравният министър, бел.ред.) трябва да се произнесе по въпроса, намеквайки за пореден път, че Сидеров е за лекар.

Коментирайки изявленията на Сидеров, Петков отбеляза - "Ставам рано, лягам късно. Една стотинка нямам, за която да се притеснявам.
Прокуратурата е много общо нещо, но главният прокурор е човек, с който се работи трудно, но с който е чест и гордост да се работи".

Междувременно съставът на СГС не даде ход на делото за инцидента на „Тракия", тъй като адвокатът на Волен Сидеров, Марин Марковски не се яви в съдебната зала, защото е получил хипертонична криза.

Делото е отложено за 5 декември.

В съда освен Сидеров бе и Капка Георгиева, както и бившия член на Атака, също замесен в инциндента - Павел Чернев.