"Обединените Арабски Емирства са важен и перспективен външнотърговски партньор на България сред страните от района на Залива", заяви вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова на среща с министъра на икономиката на ОАЕ Султан Ал Мансури в Дубай, съобщиха от правителствения пресцентър.

Николова и Ал Мансури са говорили за подкрепата за малкия и среден бизнес чрез засилване на сътрудничеството във всички сфери на икономиката, където се очаква подписване на меморандум за сътрудничество

Васил Божков е с отнети документи в ОАЕ

Васил Божков е с отнети документи в ОАЕ

Във Външно не са уведомени бизнесменът да е освободен от ареста

Специално внимание беше обърнато също така на потенциала за сътрудничество в сферите на иновациите и авиацията. В срещата участва и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Бойко Таков.

Вицепремиерът Николова подчерта, че приоритет в отношенията ни е привличането на инвестиции от ОАЕ в България, включително чрез създаването на смесени предприятия и други форми за засилване на двустранната инвестиционната активност. 

България обменя правосъден опит с ОАЕ

България обменя правосъден опит с ОАЕ

Сътрудничим си за противодействие на тероризма и престъпността

"Считаме, че съществува голям потенциал за задълбочаване на отношенията, особено в сферата на взаимната търговия, инвестициите, туризма и селското стопанство", изтъкна вицепремиерът.

Първата сесия на Смесената икономическа комисия да се проведе преди "ЕКСПО ДУБАЙ 2020", който ще стартира на 20 октомври 2020 г.

По-късно заместник министър-председателят присъства на откриването на 25-ото издание на международно изложение "GULFOOD 2020" - най-големият, специализиран в хранително-вкусовата промишленост панаир в региона на Персийския залив. Вицепремиерът посети националния ни щанд и се запозна с продукцията на всички 21 български фирми, участващи в изложението.