За 10 години управление на ГЕРБ държавата стана болница. Това заяви депутатът от ПП Иван Христанов по Нова телевизия. Въпреки че отчита и признава биографията и професионалима на проф. Николай Габровски, номиниран от ГЕРБ за премиер за първия мандат, Христанов не смята, че той ще получи подкрепа. Няма да получи такава от ПГ на "Продължаваме промяната", като от партията на Кирил Петков и Асен Василев нямат намерение изобщо да отидат на срещата с него.

Би било трудно проф. Габровски да получи подкрепа от "Продължаваме промяната" дори и да беше предложение на друга партия, заяви Христанов.

Като се има предвид неговата биография той е отличен специалист, но тук става дума за управление на държава. Има нужда от човек, който знае къде се министерствата и как функционира държавата, посочи депутатът от ПП.

Относно обвинението от вчера вечерта на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за сформиране на коалиция "Лукойл", Христанов обясни, че не са подкрепили предложението на ГЕРБ, тъй като то няма дадено положително становище от Министерство на финансите.

Депутатът от ПП коментира и поредната ситуация на ГКПП "Капитан Андреево" задавайки въпроса защо именно Христо Вълчанов, който бе уволнен само преди дни, е заел поста директор в агенцията, след като бе отстранен Христо Даскалов.

"От самото начало, когато беше назначен новият директор на БАБХ, ни предизвика вниманието. Това беше човекът, който поднови тръжната процедура за новото монополизиране на границата. Не е ясно кой го назначи. По време на изслушването вчера, министърът отново заяви, че те, в този компонент на националната сигурност и държавните интереси, проявяват пълна приемственост. Склонен съм да вярвам на думите му", поясни той.

Определението на съда ясно казва, че не е предоставено доказателство, че съдебната такса е платена и заради това връща делото.

Припомняме, че от "Продължаваме промяната" внесоха сигнал в ДАНС заради нарушения на шефа на Българската агенция по храните. Според тях, с бездействията си, свързани с фитосанитарния контрол, страната ни губи милиони, а корупцията продължава. От партията твърдят, че именно проблемите на граничен пункт "Капитан Андреево" са една от причините България да не бъде приета в Шенген.