Настоящото народно събрание се е появило с родилно петно - приемането на промените в Изборния кодекс, с които се връща хартиеното гласуване, като ще остане в историята като опозиция на бъдещето, върнало хартията във все по-дигиталния свят. Това заяви в заключителна декларация в последните минути на 48-то НС председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.

Вижданията на бъдещата коалиция между ПП и ДБ, смята Гюров, се споделя от множеството български граждани. "Днес имаме една лоша и една добра новина. Лошата е, че това беше парламентът на пропуснатите възможности. Добрата е, че вече групите са ясни. Едно стабилно мнозинство в тази зала казва - тука е така, това е най-доброто, което можем да имаме. Но малцинството вътре и мнозинството вън знаем, че можем да живеем по-добър живот. Че вашето нормално не е европейското нормално. Че успехът не зависи от това на кой си човек, здравето не зависи от това дали имаш връзки в болницата, училището възпитава таланти, а не послушници, и справедливостта не зависи от това на кого главният прокурор казва "шефе"."

ГЕРБ отново в центъра на политиката, вече не е в изолация

ГЕРБ отново в центъра на политиката, вече не е в изолация

ГЕРБ отчетоха усилията си да има редовно правителство и парламент

Като основни пропуски в работата на парламента народният представител открои неприемането на редица важни закони като тези по Плана за възстановяване и съдебната реформа и в конкретика механизмите за контрол на главния прокурор. "Спасяването на редник Гешев събра повече застъпници от спасяването на българското Черноморие."

Освен това - страната ни все повече се отдалечава от членството в Шенген, както и от приемането на еврото. Причината - неприемането на промените в Застрахователния кодекс, което е сред условията към страната ни, нестанали поради бойкот на кворума в комисия на ГЕРБ, БСП, ДПС, "Възраждане" и "Български възход". "Интересите на кой обслужват, питайте партиите, които внесоха поотделно една и съща поправка, заедно с правописните грешки", намекна Гюров.

От ПП обаче са оптимисти - хората не се примиряват с настоящата действителност, а искат реална промяна, добър живот и достойни доходи. "Вярваме, че нашето общество е силно и няма колебание за посоката. На хората им омръзна да наричат мечта това, което за другите европейци е реалност."

"Това, което искаме да ви кажем - не сте сами, с вас сме. И докато не се отказваме, надеждата за промяна ще живее. И ние ще я постигнем, продължавайки заедно", обърна се към избирателите в края на декларацията си Андрей Гюров.

анкета

Каква оценка давате на 48-то НС

Виж резултати

Отличен, свърши много работа 4.6%

Добър, макар и да не излъчи кабинет 2.3%

Среден, много шум за нищо 9.6%

Слаб, и на хартия 19.3%

И оценка не заслужват 64.2%