Тошко Йорданов от партия "Има такъв народ" (ИТН) потвърди думите си от началото на срещата с "Демократична България", че основните посоки на двете партии са едни и същи и експертите им трябва да осъществят конкретни срещи за изчистване по детайлите.

Той отклони всички въпроси за това дали ИТН ще приемат подкрепата на ДПС за съставянето на правителство. Ние провеждаме разговори с останалите партии, излагаме нашите виждания и имаме съвпадания. Тук не е търсена коалиционна подкрепа и моля да спрете да спекулирате с ДПС, призова Йорданов.

Христо Иванов: Ще има процес на разговори

Христо Иванов: Ще има процес на разговори

Най-смисленото и здравословно нещо е да се състави правителство с първия мандат

"Ще ви помоля - наистина спекулирате с ДПС, спекулирате демонстративно. Ако има правителство, то обективно ще бъде правителство на една политическа партия, което означава в известна степен правителство на малцинството. Това няма да е коалиционно правителство, престанете да спекулирате с тази тема, просто престанете", призова Тошко Йорданов медиите.

По думите му, ако БСП, ДПС, "Демократична България" и "Изправи се. БГ. Ние идваме" виждат себе си в политиките, които ние смятаме да провеждаме, виждат себе си - да ни подкрепят. Ако не виждат - няма да ни подкрепят. Това не е коалиционно правителство и спрете да набутвате ДПС или ГЕРБ. Защо не ме питате дали ГЕРБ няма да гласуват, недоумява Тошко Йорданов.

Манолова: Подкрепяме ИТН, но не ако прозира дългата ръка на ГЕРБ и ДПС

Манолова: Подкрепяме ИТН, но не ако прозира дългата ръка на ГЕРБ и ДПС

Това би била токсична прегръдка

"Ако постигнем обща визия и имаме кабинет, може да започнете да броите изчегъртването на ГЕРБ отзад напред като тайминг - от 199, 198, 197 и до 0", заяви Тошко Йорданов.