Правителственият самолет на който пътува министър-председателят Бойко Борисов, кацна аварийно на летището във Варна, съобщиха от правителствената информационна служба. По-рано бе съобщено, че самолетът не е успял да кацне на Летище Пловдив, тъй като трите колесника не са успели да се затворят, уточниха от транспортното министерство.

Премиерът Бойко Борисов и транспортният министър Ивайло Московски са пътували, за да присъстват на откриването на новата спортна зала в Пловдив. На церемонията, отсъствието им е било извинено от кмета на Пловдив Иван Тотев и министъра на културата Вежди Рашидов, но без да се уточнява причината. Официален гост е бил и министърът на спорта Красен Кралев.

Според Московски причината е в електрониката на самолета, останал след последния ремонт и препоръча следващият ремонт да бъде извършен директно при производителя, за да се открие точният проблем, съобщи "Дарик".

Екипажът на правителственият авиоотряд е изчакал горивото да изгори и се върнал обратно на летище Варна. Кметът на Пловдив по-късно съобщи, че е бил изпратен друг самолет и се очаква премиерът да се завърне в столицата около 21:30 часа тази вечер.

Утре екип инженери от Авиоотрад 28 ще направят необходимите тестове на самолета на летище Варна, съобщиха от пресцентъра на министерството на транспорта.

Припомняме, че това е пореден инцидент с правителствения самолет. През февруари тази година, Фалкон-ът кацна от 5-ия път аварийно на летище София заради проблем с двата колесника.