"За съжаление през тези 100 дни малко се занимавахме с политика." Тази оценка направи Драгомир Стойнев от БСП за България в ефира на bTV.

Оценката е по повод първите сто дни от мандата на третото правителство на Бойко Борисов. Стойнев визира, че през това време обществото е било ангажирано с лобизъм, със скандали, с корупционни схеми като НДК, "Суджук-гейт", "Перник-гейт" .

Стойнев изтъкна, че представянето на управленската програма през лятото, показвала, че то "няма визия и идеи как да управлява страната".

На добрата новина за увеличението на учителските заплати, Стойнев противопостави обещанието за повече сигурност от страна на правителството и обещанието за 300 лв. пенсия, което също се е оказало напразно. Стойнев обвини политиците от ГЕРБ за хаоса в системата на образованието, здравеопазването и сигурността.

До 2021 г. учителската заплата 1600 лв, обещава образователният министър

До 2021 г. учителската заплата 1600 лв, обещава образователният министър

Около 20% от децата на входа на образователната система не владеят български

"Това е хубава стъпка за увеличаване на заплатите, но това няма да подобри ефективността на системата. Там трябват дълбоки реформи", констатира още Стойнев във връзка с учителските заплати. Той бе категоричен, че липсва визията за това какво точно трябва да се случи. Така всеки път, когато трябвало да се случи реформа правителството на ГЕРБ подавало оставка и прогнозира, че и сегашното правителство на Борисов няма да изкара дълго.

"Когато БСП е управлявало винаги са се увеличавали заплатите", припомни Стойнев.

ГЕРБ обвиниха социалистите, че си измислят скандали

ГЕРБ обвиниха социалистите, че си измислят скандали

"Крадецът вика дръжте крадеца" е основен похват на БСП, обясняват гербаджии

"Това, което се случи в Перник е олицетворение на управлението на ГЕРБ - схема от кмет от ГЕРБ, председател на комисията по образование от ГЕРБ, разпределят общински ресурс", посочи Стойнев.

На въпрос защо общинските съветници на БСП не са гласували против това решение за частната детска градина в Перник, Стойнев отговори: "Разбира се, че имаме упрек към нашите общински съветници, но в крайна сметка те не са подкрепили това решение". Стойнев бе категоричен, че скандалите щели да продължат с наближаването на местните избори. "Следващият скандал ще бъде саниране гейт, защото ще започне да пада изолацията, когато наближат и местните избори", посочи Стойнев.