Служител на националната следствена служба връчи пред медиите призовка на лидера на "Атака" Волен Сидеров да се яви утре в 9.00 часа в качеството му на обвиняем по т. нар. случай на магистрала Тракия от 7 април миналата година.

Волен Сидеров подписа призовката и заяви, че ще изпълни законовите си задължения, информира БНР.

Час преди това адвокатът му по делото за магистрала Тракия и ръководството на партия "Атака" се оплакаха, че едва след като Сидеров сам е подал жалба в Националната следствена служба, за да разбере има ли повдигнато обвинение срещу него е бил уведомен, че от 15 август миналата година има заведено следствие срещу него.

До днес обаче той не е бил редовно призован и лично не му е била връчена призовката.

Лидерът на "Атака" обвини следователя Емил Иванов, че му се нарушават гражданските права, като се води следствие зад гърба на последствения.

От своя страна представителят на Националната следствена служба обясни, че неколкократно са се опитвали да връчат на Сидеров призовката както лично, така и чрез парламентарния секретар на партия "Атака" в Народното събрание, както е разрешено по закон, но това не е могло да стане до този момент.

От Атака заявиха, че след два дни на специален интернет сайт www.processiderov.com ще бъде предоставена цялата, според тях, фактология във връзка с инцидента.