Паси През днешния, първи ден от посещението си в Държавата Израел министър Соломон Паси се срещна с председателя на израелския парламент (Кнесет) Реувен Ривлин, с нобелиста Шимон Перес и с директора на Американския еврейски комитет за Израел Еран Лернер.

Припомняме, че по-рано тази сутрин срещата с Ривлин беше под въпрос, заради "ангажираност" на председателя на Кнесета.

По време на срещата Реувен Ривлин подчерта, че посещението на министър Соломон Паси се осъществява в бурен за Израел период – когато тече разгорещен дебат в парламента върху новата икономическа програма на правителството и са налице първите предпоставки за възобновяване на мирния процес.

Министър Соломон Паси предаде на Реувен Ривлин писмо от председателя на Народното събрания проф. Огнян Герджиков, в което му се отправя покана да посети България.

Министър Соломон Паси посети мемориала “Яд Вашем”, посветен на жертвите на холокоста, срещна се с роднини на отвлечени от “Хизбула” израелци и посвети вечерта на българската еврейска общност.

Обсъдени бяха възможностите за издигане на икономическото сътрудничество до равнището на отличните политически отношения.

На приема, даден в чест на министър Соломон Паси от извънредния и пълномощен посланик на България в Израел, дойдоха над 40 посланици.