Сакскобургготски Който иска може да потърси едно второ мое гражданство и му пожелавам голям успех, заяви министър-председателят Сакскобургготски, коментирайки пред журналисти информациите, появили се по повод неговото гражданство. Казвал съм толкова пъти да престанем с тази глупост, извинявайте, че го казвам съвсем ясно пред журналисти, добави премиерът.

Той присъства на откриването на Втората международна конференция за екологична защита на планетата в НДК.

На въпрос дали ще потърси отговорност за появилите се информации, че има второ гражданство, премиерът посочи, че “това са интересни въпроси, но че днешната конференция за околната среда е далеч по-значима и за бъдещето, и за настоящето, отколкото подобни теми”.

Да станем ли смешни? – така Сакскобургготски отговори на въпрос дали ще покаже документ, с който да покаже, че няма второ гражданство.

Относно новият скандал, избухнал днес на страниците на българските ежедневници, че върху министъра на държавната администрация Димитър Калчев е оказван натиск да си подаде оставката, Симеон Сакскобургготск, заяви, че това е пак някаква спекулация, по която се шуми. Премиерът посъветва медиите да попитат и самия Калчев.

По-рано днес в предаването “Блиц” на бТВ и радио “Свободна Европа” бившият министър на отбраната Димитър Луджев посочи, че когато Симеон е подавал молба за български паспорт е взето решение да му се издаде такъв, но изрично се отбелязва, че той е и с испанско гражданство.