- СимеонМинистър-председателят Симеон Сакскобургготски заминава за Страсбург за участие във втората част на редовната сесия на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). В делегацията на пролетната сесия на ПАСЕ са включени заместник-министърът на външните работи Петко Драганов и говорителят на правителството Димитър Цонев.

По време на визитата премиерът ще има срещи с Петер Шийдер, председател на ПАСЕ, Валтер Швимер, генерален секретар на Съвета на Европа, Бруно Халер, генерален секретар на ПАСЕ, Джо Борг, министър на външните работи на Малта и председател на Комитета на министрите на Съвета на Европа, Луциус Вилдхабер, председател на Европейския съд по правата на човека, Пол Махони секретар на Европейския съд по правата на човека и Фабиен Келер, кметица на гр. Страсбург.

Утре, 3 април, министър-председателят ще направи изказване пред сесията и ще отговори на въпроси на депутати от ПАСЕ, а след това ще даде пресконференция в Двореца на Европа, съобщи Дирекция “Информация и връзки с обществеността” на Министерски съвет.