Преговорите за ротацията започнаха през медиите повече, отколкото да са започнали в действителност. Всеки трябва да заяви претенциите си, включително и за външно министерство. Има и то не един вариант затова и ГЕРБ, и ПП-ДБ да имат канал към външния свят. Toва заяви съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов пред Нова телевизия.

По думите му политиците трябва да се отнесат сериозно в държавата и да преодолеят всички противоречия. Добре е външната политика на страната да бъде еднородна, а не някои през единия канал да прави едно, а другият - друго, посочи Атанасов. Съвместно вицепремиерът и външен министър Мария Габриел и премиерът акад. Николай Денков трябва да формират външната политика на България, подчерта той.

А по въпроса дали няма опасност сглобката да се счупи и до ротация изобщо да не се стигне, Атанасов изтъкна, че в една демократична държава винаги може да има предсрочни парламентарни избори. "Трябва да седнем на масата преди да се извадят пистолетите", категоричен бе той.

Но ако утре има предсрочни парламентарни избори, Атанасов е сигурен, че ПП-ДБ няма да бъдат трета политическа сила.

Той е готов да стане и председател на 49-то Народно събрание, ако бъде избран за такъв.

Христо Иванов не изключва избори, но не заради Външно

Христо Иванов не изключва избори, но не заради Външно

Рискът била липсата на продължаване и довеждане докрай на политиките

По отношение на убийството на Мартин Божанов - Нотариуса и клуба на магистратите, Атанасов обясни, че повече от 20 години е действащ адвокат в Софийската адвокатска колегия. "Знам твърде много неща и без да имам списък с магистратите, ходили в клуба SS", коментира той. Атанасов добави, че има разработка, в която са събрани данни и информация за определени отношения с магистратите. Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов също разполага с информацията, смята той.

В списъка на магистратите, ходили в клуба SS, с който разполага Атанасов, влизат прокурори от Софийския районен съд, Софийския градски съд, Върховна касационна прокуратура и двама-трима съдии и адвокати. Информацията ще бъде предоставена на временната анкетна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около групата на Мартин Божанов - Нотариуса. По стила, по който е написан документът, изглежда като написан и работен от хора, работили в специалните служби, анонсира Атанасов. Според него, ако временната комисия получи подкрепа и съдействие от прокуратурата може да свърши много работа.

Иначе службите не са ефективни, има пробиви в тях и има голяма търпимост в българските служби по отношение на руската агентура в България, продължава да смята още Атанас Атанасов.

Атанас Атанасов продължи с нападките срещу Румен Радев за спецслужбите

Атанас Атанасов продължи с нападките срещу Румен Радев за спецслужбите

Задава се реформа в сектора на националната сигурност на България