"Правилата в политиката не съществуват случайно. Те са обобщение на дълъг опит - положителен и отрицателен. Дават голяма степен на сигурност, че ако бъдат спазвани, има шанс за постигане на добър резултат". Това е мнението на проф. Александър Маринов, председател на Съвета за стратегическо развитие при президента, изразено пред БНР.

По думите му заради неопитност, поради силно самочувствие или заради манипулация хората от ИТН смятат, че проблемът с правителството се изчерпва с неговото избиране.

Дисертацията на Пламен Николов е предадена без задължителната информационна карта

Дисертацията на Пламен Николов е предадена без задължителната информационна карта

Това е причина за оскъдната информация на номинирания за премиер от ИТН

"Не можеш да кажеш - правим правителство, ако след една седмица не получим това, което искаме, разтурваме го и си отиваме. Не се прави така. Все пак става дума за държавата, за живота на милиони хора... Става въпрос за една голяма радикална, дълбока, болезнена промяна, която се очаква от мнозинството българи. Това е голяма отговорност".

По думите на проф. Александър Маринов ИТН легитимира БСП като свой партньор и така БСП вече е отвън чертата, която разделя статукво и антистатукво.

Харалан Александров: Комуникацията на ИТН е "няма не искам, няма недей"

Харалан Александров: Комуникацията на ИТН е "няма не искам, няма недей"

Десните партии обаче нямат полезен ход

Според председателя на Стратегическия съвет при президента те, (БСП), действат разумно, защото е важно за тях да получат форма на признание за политическата си тежест на фона на две поредни и все по-тежки изборни загуби.