Близо 150-на човека се събраха на протест пред НДК броени минути, преди официалния край на изборния ден.

Демонстрантите бяха „въоръжени" със знамена и факли във формата на запалени клечки.

Малко след 21.30 часа неочаквано напрежението ескалира, след като неколцина от протестиращите - сред които Йоло Денев и лица известни от протестите на Орлов мост, се опитаха да пробият загражденията и се сблъскаха с органите на реда, които замеряха с яйца, стъклени бутилки и ролки тоалетна хартия и ги заливаха с бира. Няколко домата са "прелетели" на сантиметри от репортерите.

Недоволните и в момента крещят "Мафия!", "Боклуци!", "Бойко вън!", нецензурни лозунги за Борисов, както и "препоръчват" на органите на реда вместо да се занимават с тях, да арестуват политиците.

Някои от хората, които преминаха загражданията, бяха повалени на земята, заедно с факлите, които вече горят с часове. Тези факли наложиха спешното извикване на екипи на пожарната. Конфискувана беше и подозрителна туба с жълтеникава трчност.

Мъж на 29 години е задържан в столичното Четвърто Районно управление на МВР, съобщиха от там. Арестът е заради това, че мъжът е пробил полицейския кордон пред НДК.

Нас ни нямаше в тези избори, заявиха протестиращите и обявиха, че категорично отказват отново да ги управляват тези, които 23 години ги крадат.

Гражданите изпяха химна на България и подчертаха, че днешната демонстрация е символ на любовта им към България и няма да се откажат, докато справедливостта не възтържествува.

Янаки Ганчев от Движение "Орлов мост" също бе сред протестиращите.

Той обяви по-рано, че какъвто и да е резултатът от вота днес, то решението трябва да бъде само едно - да се сезират Конституционния и Апелативния съд и президентът Росен Плевнелиев да обяви днешния вот за невалиден и противозаконен.

Този извод се налага преди всичко заради откритите вчера в Констинброд 350 000 невалидни бюлетини, но и заради факта, че в изборите днес участват същите лица, които се явяват на избори от десетилетия.

Чакахме принца на бял кон, но дойде само конят. - така той обобщи настоящата ситуация и допълни, че демонстрантите нямат намерение да си тръгнат скоро, въпреки загражденията и многобройните полицаи, които не ги допускат да доближат ходовете на НДК.