Следизборен малък протест посрещна народните представители в първия им след евровота работен ден.

Не повече от 10 човека, които не харесват правителството на Пламен Орешарски, се събраха до служебния вход на сградата на парламента и освиркаха пристигащите на работа депутати. Коли на жандармерията, подобно на зимните месеци, попречиха на протестиращите да виждат ясно какво се случва на входа на сградата на властта.

Кабинетът „Орешарски" обаче получи подкрепата си и от също толкова малък брой привърженици. До катедралния храм „Св. Александър Невски" ранобудни граждани показаха подкрепата си към управляващите. Пред news.bg те обясниха, че ниският резултат за левицата на евроизборите се дължи на ниската избирателна активност.

Народните представители се бяха подсигурили добре и обстановката около сградата на властта приличаше на зимните месеци, когато всяка сутрин недоволни българи протестираха. Целият район около сградата на парламента бе отцепен със заграждения, а десетки униформени полицаи охраняват заградения периметър.

Припомняме, че именно днес депутатите трябва да обсъдят и гласуват внесения пореден вот на недоверие от опозицията - този път за водената политика в сектор "Енергетика". Загадка за сега остава поведението на депутатите от ДПС и „Атака".