Около стотина варненци, искащи оставката на Общинския съвет, се събраха отново пред Общината. Този път имаше и символичен палач със секира и бесило за бивши и настоящи управляващи.

Към палатковия лагер се присъединиха и палатки от София. За да подкрепи варненци, пристигна и редовният протестиращ в столицата - Йоло Денев.

Протестиращите блокираха за кратко главната улица и спряха движението.

Малко по-късно атакуваха сградата на Драматичния театър във Варна, където ГЕРБ стартира предизборната си кампания. Водач на листата в морската ни столица е бившият регионален министър Лиляна Павлова.

Недоволните граждани влязоха в сградата и се насочиха към сцената. Полицаите обаче успяха да ги изтласкат навън.

Изгонените варненци скандираха „мафия" пред сградата на театъра, където има засилено полицейско присъствие.

Протестиращите недоволстваха и срещу униформените и питаха защо пазят партиен форум.

Те освиркаха майката на убитата на пешеходна пътека Лора - Нели Петрова. Тя е в листата на ГЕРБ и това предизвика възмущението на много от нейните съграждани, които наблюдаваха сблъсъка пред вратите на драматичния театър.

Всеки има право да протестира, стига да не застрашава останалите. Но както виждате, прилича на политически подготвена и насочена акция, коментира от своя страна и Лиляна Павлова.

Протестиращите заявиха, че ще бойкотират всички предизборни кампании на партиите в града.

По-късно от партия ГЕРБ излязоха със специално изявление по повод протеста във Варна. От там осъдиха подобни действията на част от протестиращите, нахлули с камъни и яйца във фоайето на Драматичен театър „Стоян Въчваров" и изтъкнаха, че само професионалното поведение на органите на реда е успяло да предотврати появата на тежки инциденти с неясен изход.

За нас е недопустимо да се води политическа кампания на основата на агресията и арогантността. Но там, където нашите опоненти нямат аргументи, единственият им възможен ход е използването на първична сила. Периодично по време на избори, от 2005 година, когато Бойко Борисов беше кандидат за кмет, до днес, опонентите ни си служат с манипулации, компромати и провокират напрежение, заявяват от ГЕРБ.

За нас е ясно, че подобна кампания цели единствено и само да удря по авторитета на човека, който ги би 7 пъти на всички избори до сега, допълват бившите управляващи. Те хвърлят вината за днешния на политическите си опоненти, заявявайки: Не сме учудени от координираните позиции от представители на БСП и сателитните й организации.  Ясно е, че препълнените площади, зали и читалища, където кандидатите на ПП ГЕРБ се срещат с хората, пораждат силна агресия и страх в нашите опоненти.