Протестиращи се опитаха да влязат в сградата на Министерския съвет, съобщи БиТиВи. Направени са били поне два опита за нахлуване.

Днес е 200-та вечер от антиправителствените протести срещу третия кабинет "Борисов". Хората направиха опит да пробият полицейския кордон, който бе подсилен. Бяха изпратени допълнителни полицейски сили, изградиха се няколко кордона и се размина сблъсъка между полицаи и протестиращи.

След това протестиращите се отправиха към Съдебната плата с искане за оставка на главния прокурор Иван Гешев.

Протестиращите блокираха движението в "Триъгълника на властта" около 16:20 ч. Малко преди 17:00 ч. някой призова да влязат в сградата на Министерския съвет. Демонстрантите се опитаха да проникнат в сградата. Стигна се до сблъсъци с полицията, охраняваща сградата, която създаде допълнителен кордон.

Представители на инициативата "Системата ни убива" организираха юбилейна демонстрация с искане за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

По обяд пред сградата на Министерски съвет започна демонстрация на служители от затворени заради коронавируса бизнеси, които не са получили своите компенсации от 24 лева на ден по мярката "Запази ме" за декември 2020 година.

Оставката на Деница Сачева искат работници от затворени бизнеси заради пандемията

Оставката на Деница Сачева искат работници от затворени бизнеси заради пандемията

Протестът е пред сградата на Министерския съвет