Комисията „Бисеров-Петното" приключи работата си. Днес от депутатите трябваше да бъде изслушан лидерът на „България без цензура" Николай Бареков. Той обаче не дойде. Бареков изпратил писмо в комисията, в което настоява за „очна ставка" между него, Бисер Миланов и лидера на опозицията Бойко Борисов. Писмо с подобно желание изпратил и Петното. Такава среща обаче няма да има, заради нееднократно заявеното от Борисов нежелание да се занимава с комисията.

Борисов готов да обясни за срещите с Петното, но при някои условия
Още...

Припомняме, на заседанието на комисията „Бисеров-Петното" във вторник, което трябваше да е финалното преди доклада за работата на депутатите, бяха изслушани хора на Петното, които обясниха как Бойко Борисов им е предлагал 500 000 лева за сваляне на кабинета на Пламен Орешарски. Стана ясно още, че той дори „капарирал" с 12 хил. лв. бутането на кабинета. Освен това пък кръгът „Капитал" оферирал 1 милион лв. за превземане на парламента.

От ареста Бисер Миланов пък заяви, че не лидерът на опозицията му е плащал за протестите, а Николай Бареков. Вчера стана ясно, че комисията ще заседава извънредно днес, за да бъде изслушан Бареков.

Ще бъде изготвен доклад, в който всичко ще бъде описано, заяви председателят на временната комисия Сияна Фудулова. Попитана защо няма да има тристранна среща, тя отговори: „Защото единият от призованите за изслушване в комисията категорично отказва да дойде на такава среща и това е Бойко Борисов". Комисията най-вероятно ще даде доклада си на прокуратурата, стана ясно още след днешното заседание.

Фудулова не пожела да отговаря на въпроси за другия предмет на дейност на поверената й комисия - Христо Бисеров. По думите й е изслушан възможният кръг от лица.