От коалиция "Демократична България" внесоха официално в ЦИК листата със седемнайсетте си кандидати за предстоящите Евроизбори, съобщиха от Демократична България. Водач на листата е Радан Кънев, следван от Стефан Тафров и Албена Върбанова.

От обединението са заложили на хора, които имат енергията за осъществяването им. Слоганът на кампанията на обединението е "България може много повече в силна Европа".

"Демократична България" е обединение с ясен проевропейски профил. Тя защитава ценностите на силните, свободни и проспериращи демократични общества.

Според тях подкопаването на принципите на правовата държава е основната заплаха за свободата и демокрацията в страната и Европа. Като основна цел на Евровота от ДБ определят привличането и сплотяването на всички демократично мислещи български граждани. Да гарантира благосъстояние, икономически растеж, свобода и достойнство за българските граждани. За Демократична България свободният, силен и проспериращ Европейски съюз означава свободна, силна и просперираща България.

Ето и Листата на Демократична България:

  1. Радан Кънев - ДСБ
  2. Стефан Тафров - "ДА, България!"
  3. Албена Върбанова - Зелените
  4. Мария Спирова - "ДА, България!"
  5. Цецка Бачкова - ДСБ
  6. Росен Богомилов - Зелените
  7. Алина Добрева - "ДА, България!"
  8. Димитър Филипов - ДСБ
  9. Тома Белев - Зелените
  10. Емил Георгиев - "ДА, България!"
  11. Владимир Славенски - ДСБ
  12. Васил Гюров - Зелените
  13. Сева Памукчиева - "ДА, България!"
  14. Павел Попов - ДСБ
  15. Даниела Божинова - Зелените
  16. Михаил Панайотов - "ДА, България!"
  17. Стоян Михалев - ДСБ