Възможностите за развитието на България като регионален логистичен център за пренос на стоки от Азия към Европа бяха обсъдени от президента Румен Радев и изпълнителния директор на Dubai Port World Султан Ахмед бин Сулайем.Двамата разговаряха днес на "Дондуков" 2, съобщиха от пресцентъра на президентството.

Султан Ахмед бин Сулайем е един от най-влиятелните бизнесмени от Обединените Арабски Емирства. Компанията Dubai Port World е един от най-големите оператори на пристанища в света със 78 логистични терминала в различни части на света.

Държавният глава заяви, че стратегическото разположение на страната ни между Европа и Азия и високо квалифицираните кадри у нас, създават отлични предпоставки за избора на България като регионален логистичен център.

Султан Ахмед бин Сулайем подчерта интереса на Dubai Port World за инвестиции в българските пристанища и за създаването на високотехнологични логистични центрове в различни градове на страната. По думите му използването на българските пристанища по река Дунав дава възможност за бърз достъп до останалите европейски държави.