Продължаваме да слушаме гузната истерия на политика, който съсипа българското здравеопазване, прогони лекарите, игнорира протеста на сестрите. Това заяви в Добрич президентът Румен Радев по повод критиките на лидера на ГЕРБ, че кабинетът не се справя с пандемията от коронавирус.

Той подчерта, че Борисов е имал 12 години да реформира здравната система, да изгради Национална детска болница, да достави медицински хеликоптери и да задържи младите лекари у нас.

Алтернативата на зеления сертификат е локдаун, предупреждава Радев
Обновена

Алтернативата на зеления сертификат е локдаун, предупреждава Радев

Президентът разкритикува начина на въвеждане на мерките, но подкрепи по същество решението на служебното правителство

Правителството управлява успешно COVID кризата. В това бе категоричен държавният глава, цитиран от Нова телевизия.

Правителството прави всичко възможно да овладее кризата, да осигури работоспособност на всички лечебни заведение, така че ние да преминем през това изпитание, без да затваряме държавата, без да лишаваме българите от социален и културен живот и възможност те да упражняват своята професия и да имат доходи, заяви той и припомни, че отдавна е заявил своята позиция и е подкрепил служебния кабинет.

Борисов подава ръка на Радев за решаване на коронакризата
Обновена

Борисов подава ръка на Радев за решаване на коронакризата

ГЕРБ искат пълно обединение на всички партии за ваксинацията

Президентът заяви и че инцидентът с кораба Vera Su e разкрил тежките последствия от дългите години неглижиране на морското спасяване, но и е показал, че България има хора, на които може да се разчита и в най-тежките изпитания.

В Добрич той удостои с Почетния знак на държавния глава участници в изтеглянето на кораба.

Радев изтъкна усилията, високия професионализъм и всеотдайност на участниците в сложната операция и подчерта, че почетните знаци са израз на признателност на цялото общество.

Според президента е необходимо да бъдат подобрени законодателството и процедурите за реакция при случаи като този с Vera Su. Необходимо е също да се осигурят нужните техника и подготвени кадри за подобен тип операции.

"Видяхме до какво води дългогодишното неглижиране на тези проблеми. Чест прави на тези хора и заради тях сме тук. Това, което те направиха, е невероятно. Няма такъв случай в нашата морска история - един на практика потънал кораб, и то с екологично опасен товар, да бъде разтоварен и изтеглен, и то с риск от счупване", отбеляза той.