Президентът Румен Радев ще издаде по "най-бързия начин" указ, след който да се гласува проектокабинетът "Денков-Габриел". Това увери държавният глава при предаването на изпълнения втори проучвателен мандат.

"Връщам проект и структура за състав на Министерски съвет, която очаквам да бъде гласувана в Народното събрание. Мисля, че всички имаме нужда от успокояване на ситуацията, за да знаят хората, че кабинетът, Народното събрание и президентската институция работят заедно, за да може да се развива държавата", каза кандидат-премиерът на ПП/ДБ Николай Денков, връчвайки папката с изпълнения мандат на държавния глава.

"България има нужда от институции и политици, които да се ръководят от интересите на народа. Които да работят за сигурност, справедливост и срещу корупцията, така, както очакват всички почтени български граждани. Които да укрепват суверенитета на страната и да работят за задълбочаване на европейската интеграция", посочи на свой ред Румен Радев.

Гълъб Донев: Върнахме центъра на управление, където му е мястото - в България

Гълъб Донев: Върнахме центъра на управление, където му е мястото - в България

Политическата арогантност е демоде, отчете служебният премиер

"По съвест" - такава заръка направи по отношение на гласуването в пленарна зала той, уверявайки, че няма да бави указа си.

Президентът обаче явно не е единственият, които има съмнения в съвестта на ПП/ДБ. Докато Кирил Петков слизаше от автомобила си на "Дондуков 2", стана жертва на показна провокация. Поп (или по-скоро мъж, облечен в расо) с кръст в ръка и размахвайки го, тръгна към съпредседателя на ПП. В този момент обаче петима полицейски служители се втурнаха да укротяват мнимия църковен служител. С тънка усмивка Кирил Петков влезе в сградата на Президентството, докато полицаите удържаха ядосания мъж.

Денков обеща приемственост, където е работено добре

Денков обеща приемственост, където е работено добре

Нямал обаче идея откъде идва напрежението по отношение на службите за сигурност