Вашата визита е важно доказателство, че между нашите две страни съществуват силни връзки.

Това заяви президентът Румен Радев, който се срещна с италианския външен министър Луиджи ди Майо.

Тя се осъществява в момента на изпитание, както за България, така и за Италия, подчерта държавният глава. За нас Италия е приятелска страна, с която ни свързват исторически, културни и икономически отношения, посочи още Радев.

Отлични двустранни връзки и партньорство има между страните ни, според президента. Италия е ключов инвеститор за страната ни, по думите му. И двете страни нееднократно са демонстрирали желания за разширяване на сътрудничеството в областта на образованието, културата и туризма.

Радев благодари за подкрепата на Италия за присъединяването ни в Шенген и Еврозоната.

Италия подкрепя България за влизането й в Шенген

Италия подкрепя България за влизането й в Шенген

Италианският външен министър Луйджи ди Майо е на посещение в България

Държавният глава отчете, че Италия ни е показала как трябва да се консолидират усилията за преодоляване на последствията от коронавируса.

С външния министър ще обсъдят редица теми като Румен Радев очаква Италия да сподели опита си за борба с корупцията по високите етажи на властта.

Луиджи ди Майо също изтъкна прекрасните отношения между двете страни.

В момента на коронавирусна пандемия имахме възможност да видим кои наистина са нашите истински приятели и България е сред тях, каза външният министър на Италия. Той отчете, че много италианци са останали тук да изкарат пандемията.

Италия подкрепа кандидатурата на България в Шенген, подчерта ди Майо. На европейски форуми двете страни често са на една позиция.