Бившият депутат от ПП/ДБ и настоящ вече независим народен представител Радостин Василев продължава да получава заплахи и към настоящия момент от различни места. "Аз от Кирил Петков и Асен Василев не съм бил заплашван. Всичко останало е част от досъдебно производство, по което Софийската районна прокуратура се е самосезирала", коментира Василев пред журналисти в парламента.

Той няма други записи, които да пусне в публичното пространство.

По думите му важното е да не се правят спекулации. След като Радостин Василев направил пресконференцията в БТА, получил сериозни заплахи, които са обект на проверка. Важно е да се каже, че Кирил Петков и Асен Василев не са ме заплашвали никого за нищо, подчерта Василев.

Асен Василев не се притеснява да бъде разпитван за записа

Асен Василев не се притеснява да бъде разпитван за записа

Съпредседателят на ПП отрече да е заплашвал Радостин Василев

Той обясни, че във връзка със заплахите служителите на МВР го охраняват 24 часа. Макар че многократно бе запитан, Василев отказа да коментира от кого идват заплахите срещу него. "Вместо да вкараме камъче в блатото, трябва направо да вкараме багера в блатото, който да изрине всичко, за да се види какво е истинското лице на българската политическа класа", посочи Радостин Василев.

Той посочи, че ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ се опитват да направят уйдурма. ПП не са в Народното събрание да се коалират с ГЕРБ, изтъкна Радостин Василев.

Той определи като лъжа твърденията, че се е разбрал с президента Румен Радев да пусне записа, за да няма правителство.

ПП виждат координирани проруски сили против редовен кабинет

ПП виждат координирани проруски сили против редовен кабинет

Защо Радев обаче бави мандата?

На въпрос във връзка с новия политически проект на Василев той отговори, че новата му партия е в ход и предстои да бъде обявена. "Когато дойде време да го обявим, ще го обявим. Не съм разговарял с никого от "Продължаваме промяната". Който желае, вратите ни са отворени за всички честни хора", каза Василев, който отрече президентът Румен Радев да стои зад новата му партия.

За съставянето на политически проект в България, Радостин Василев заяви, че няма да търси подкрепа от посолствата.