Социалистът Борислав Гуцанов ще обжалва в съда решението Анелия Клисарова да е кандидат за кмет на червените в морската столица. Според него е имало грубо погазване на устава и правилата на столетната партия.

Отнемат се правомощия на варненската партийна организация, оплака се пред медиите Гуцанов. Листата се пренарежда изцяло от Националния съвет по предложение на ръководството и Кирил Добрев, изтъкна той. Трябвало да се защити достойнството на варненската конференция и затова той обмисля да обжалва днешното решение в съда.

Този раздор в червените редици нямало да се отрази добре на изборите във Варна по думите му. В морската столица БСП имала голям шанс след евровота. Иначе варненските социалисти нямало да бламират Анелия Клисарова. Ще се работи за изборите, увери Борислав Гуцанов.

Червените издигат бивш министър на Орешарски за кмет на Варна

Червените издигат бивш министър на Орешарски за кмет на Варна

Вчера Костадин Костадинов смяташе, че ще подкрепят него

Припомняме, през лятото лидерът на БСП Корнелия Нинова свали доверието си от дългогодишния местен водач на партията Борислав Гуцанов, като го обвини, че фалшифицирал членската маса. Тя поиска и смяната на Гуцанов в Изпълнителното бюро на партията. За решението на местната организация на БСП да не издига собствен кандидат в морската ни столица се заговори още преди дни, но крайният резултат не беше ясен. Във Варна пристигна и ръководителят на предизборния щаб на БСП Кирил Добрев.

Вчера в публикация във Фейсбук лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че социалистите възнамеряват да го подкрепят като независим кандидат за кмет на града. Преди днешния пленум на БСП обаче социалистите отрекоха това твърдение, наричайки го "манипулация". По-късно стана ясно, че за кандидат-кмет на Варна БСП издига Анелия Клисарова - бивш министър на образованието в кабинета "Орешарски".

Варненска драма тресе БСП

Варненска драма тресе БСП

Манипулация било, че варненските социалисти предлагат Костадин Костадинов за кмет

Малко по-късно от БСП изпратиха информация, че Националният съвет на БСП е утвърдил 120 кандидатури за кметове на заседанието си днес, 15 септември.

Сред тях са кандидатурите в 13 областни града:

Благоевград - Румен Томов;

Велико Търново - Весела Лечева;

Варна - проф. Анелия Клисарова;

Видин - Любомир Георгиев;

Враца - Момчил Младенов;

Габрово - Ивелин Николов;

Кърджали - Милко Багдасаров;

Ловеч - Радина Банкова;

Пловдив - Николай Радев;

Разград - Денчо Бояджиев;

Силистра - Момчил Неков;

Смолян - Стефан Сабрутев;

София - Мая Манолова.

На 3 септември 2019г. Националният съвет на БСП утвърди кандидатурите на партията в 14 областни града:

Бургас - Николай Тишев;

Добрич- Георги Петков;

Кюстендил - Здравко Милев;

Монтана - Илия Илиев;

Пазарджик - Благо Солов;

Перник - Станислав Владимиров;

Плевен - Илиян Йончев;

Русе - Пенчо Милков;

Сливен - Кольо Милев;

Стара Загора - Иван Върляков;

Търговище - Рая Матева;

Хасково - Коста Стоев;

Шумен - Венцислав Венков;

Ямбол - Катя Георгиева.