Разговорите между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и бившия шеф на Митниците Ваньо Танов за Мишо бирата са автентични. До този извод стига парламентарната комисия, проучваща случая.

На днешното заседание е изслушан служител на ДАНС, който е бил ангажиран със СРС-тата в агенцията. Какво е разказал пред депутатите агента председателят на комисията „Мишо Бирата" Йордан Цонев не сподели с медиите, тъй като това било класифицирана информация.

Комисията продължава работата си в посока на това да установим какви са били действията на Митницата по въпросния случай, какви щети е понесла държавата и хронологично какво се е случило преди и след въпросния разговор, който премиерът е водил с Ваньо Танов обясни Йордан Цонев пред медиите.

Разговорът е автентичен, категоричен е депутатът от ДПС. По думите му, този разговор не се отрича от екс премиера, а бившият митничар номер едно обясни, че разговорът е сглобен от няколко разговора. Няма потвърждение на това, че е сглобен, има потвърждение, че е автентичен, обясни Йордан Цонев.

От тук нататък парламентарната комисия за Мишо Бирата ще продължи да нищи случая с изслушване на длъжностни лица от Митниците.

Цонев посочи, че фактите събрани до сега в комисията потвърждават, че фабриката на Мишо бирата е с множество нарушения, довели до отнемане на лиценза й.

Днешното изслушване на служителя от ДАНС навело членовете на комисията на мисълта, че нещата по казуса „Мишо бирата" са такива, каквито ги знае обществото.
Разговор е имало и след този разговор е имало настъпили последици, които ние сме длъжни да изследваме и да опишем в доклада си до парламента, подчерта Йордан Цонев.