Нашата най-голяма беда е болестта на Българската православна църква. Тази позиция изрази в предаването „На светло" по Нова тв Ренета Инджова, бивш служебен премиер.

Тя припомни и поговорката „здрав дух- здраво тяло".

Живеем в едно болно общество, категорична е тя. За пример за проблемите в църквата тя даде и конкретен случай. Игуменка, която Инджова е познавала, е отстранена, защото всички приходи от манастира е внасяла по сметката на Синода. Според нея това е лош знак.

Като пародия тя определи случилото се с архимандрит Дионисий. Неговото достижение е да се върне катедралният храм на църквата. Имаше протести срещу избора на Дионисий за епископ. Патриарх Неофит оттегли кандидатурата му. Ренета Инджова е категорична, че тези протести били платени.

Тя прогнозира нов разкол в Българската православна църква. Църквата ни е болна, смята тя. Духовната ни сфера ще остане без предводител, убедена е Инджова. Тя очаква скандал около престола на патриарха.

По Фейсбук патриархът ще бъде свален, каза Инджова.

Тя коментира и други теми. Като шеф на НСИ тя е искала да преброи колко души живеят в гета. По официални данни 300 000 е циганското население у нас. Според Ренета Инджова това число не е вярно, тъй като според методиката на преброяване всеки се самоопределя дали е циганин или не.

Инджова критикува политическата ни класа. Не може политическата ни класа да общува по Фейсбук с нацията ни, подчерта тя. Това според нея е имитаторство. Премиерът Бойко Борисов, по думите й, се държал като рефер. Докато той се държи като рефер, тези, които са на терена играят като талибани, изтъкна Ренета Инджова.