И днес парламентът не се размина без бурен депутатски скандал. Поводът е острата декларация на ГЕРБ, прочетена от парламентарната трибуна от Цвета Караянчева.

Основните критики на депутатката бяха заради казуса „Бисеров". Герберите са възмутени от факта, че 3 дни ръководството на ДПС „разиграва българската общественост с публичен театър".

Защо именно Бисеров сля ГДБОП и ДАНС, пита Цветанов
Още...

Председателят на ДПС Лютви Местан от свое и от името на почетния председател Ахмед Доган изигра ролята на изненадан и неинформиран за подадената оставка на господин Бисеров, посочи Цвета Караянчева.
Станахме свидетели на театър, но театър за наивници, каквито според ДПС очевидно са българските граждани, медии и българските депутати, подчерта депутатката.

Тя припомни пресконференцията на ДПС, от която стана ясно, че никой в партията не е знаел за оставката на Христо Бисеров. Според нея била дадена лъжлива информация за случая. „Оказа се, че този криминално-политически сюжет има и още „неинформирани" длъжностни лица. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев обяви, че не е запознат с информацията, която би тряб вало да бъде докладвана, поне преди да стигне до ръководството на ДПС", коментира Караянчева.

Според нея тревожен е фактът, че ресорният вицепремиер и партийни лидери, не са информирани по този случай, което пък показвало, че те не владеят ситуацията и не се справят със задълженията си.

Откога са сметките на Бисеров, пита Местан
Още..

Проблемът е, че хората, които издигнаха и овластиха Христо Бисеров се опитаха да скрият от своите и от всички български избиратели основните причини за отстраняването му, каза Цвета Караянчева.
Дежурният въпрос „Кой"? за Делян Пеевски днес от ГЕРБ трансформираха в: „Кой и кога подадена сигнала за валутните трансфери на г-н Бисеров и негови близки към офшорни сметки"? Според опозицията услужливо ръководството на ДПС е било информирано за случващото се с Бисеров.
Кой даде властта в ръцете на Христо Бисеров, попита още Цвета Караянчева. „Чакаме политически отговори и позиции от вас, господа Станишев и Местан. Очакваме и оценката и на крепящия това управление г-н Сидеров и партия Атака", подчерта Караянчева.

Няма ограничение Бисеров да пътува в чужбина, обяви МВР
Още...

Лидерът на ДПС Лютви Местан не остана безучастен към чутото. Той призова депутатите от ГЕРБ да не дискредитират компетентните органи като ДАНС и прокуратурата с обвиненията си. Вие много добре знаете, че единствената информация, с която разполагаме е официално оповестената от главния прокурор, подчерта Местан.
Декларацията на ГЕРБ, по думите му, звучала като „гузен негонен бяга".

Цветан Цветанов поиска думата, но Мая Манолова, която водеше заседанието отказа. Викове „Оставка" се чуха от групата на ГЕРБ. Цветанов успя да вземе думата, оплаквайки се от начина на водене на заседанието от червената депутатка. По думите му случаят „Бисеров" бил голям провал на днешното парламентарно мнозинство.

Лютви Местан поиска да отговори отново на обвиненията на опозицията. Герберите отново извикаха „Оставка".
Останаха в миналото времената, когато определени управляващи се поставяха над закона, каза лидерът на ДПС, когато обстановката се укроти. По думите му останали назад във времето онези политици, които размахвали пръст пред главния прокурор и съдебната власт и подчинявали съда.

Доган махнал Бисеров след натиск от службите на ЕС, убеден Октай
Още...

Днес живеем в друга демократична България, в която всеки ще носи отговорност, категоричен бе лидерът на ДПС.
Депутатите от ГЕРБ започнаха да викат „Бисеров, Бисеров".
Местан обаче не се смути и отговори: „И вие ще носите отговорност пред закона за вашите офшорки", намеквайки за данните от последните дни, свързващи Бойко Борисов с офшорки в Кипър.

Залата избухна в бурни възгласи на несъгласие. Мая Манолова се опита да укроти ситуацията: „Уважаеми колеги, поведението ви е обидно за парламента и за гражданите".

Обстановката се успокои, но лидерът на Атака Волен Сидеров, който също искаше да прочете партийна декларация, се отказа заради обтегнатото парламентарно настроение.