Методи Андреев Според бившия член и шеф на комисията по досиетата Методи Андреев членовете на новосъздадената Държавна комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) не са назначени в съответствие с изискванията на закона за класифицираната информация.

Не напразно в НСС са се хванали за главата като не са проверили данните на Мохамед Реджеб, аз твърдя, че Мохамед Реджеб е слабото звено в ДКСИ и твърдя, че неговото назначение не е от национална позиция, а от политически съображения и поради политическа конюнктура, заяви Андреев. Припомняме, че Реджеб беше член и на комисията, ръководена от Андреев чиито приемник е новосъздадената ДКСИ.

Акцията на полицията в сградата на комисията беше определена като показна. Трима от бившите членове на комисията по досиетата бяха категорични, че информацията, с която е работила тяхната комисия не е секретна, тъй като в нито един закон, приет след 1989 година, не се казва, че информацията за службите на НРБ не представлява държавна тайна.

Методи Андреев уточни, че преди да бъде закрита тяхната комисия, тя е работила върху 400 досиета.

Никакви отговори от нито една служба не получихме за висшия духовен клир, въпреки, че писмото беше изпратено още октомври месец 2001 година, за дипломатите – също, за кредитните милионери никакви отговори от МВР и от НРС, получихме данни единствено от военното разузнаване, подчерта още Андреев.