В Негован, Световрачане и Кубратов, Нови Искър е спрян токът, алармират от щаба на РБ

Във връзка с това от блока са подали жалба за нарушения на изборния процес. По-късно от БСП също съобщиха, че по този случай са подали жалба.

В тази община също са подадени пет жалби - за неправомерно спиране и проверка от полицията на гласоподаватели, както и за кандидати на ГЕРБ в селата Войняговци, Лукорско, Негован и Подгумер, които са избрани на първи тур, но в момента са застъпници в секциите.

Освен тези случаи от щабовете на кандидатите на РБ и подкрепени от РБ в Плевен, Добрич, Чепеларе, Нови Искър, Дряново, Белослав масово подават жалби за нарушения на изборния процес.

Три жалби до Прокуратурата, три до МВР и четири жалби до ОИК за групово извозване на гласоподаватели и груби изборни нарушения са изпратени от щаба на РБ в Добрич.

В Дряново е подаден сигнал за незаконна агитация пред секциите.

В с.Буковлък, Плевенско, е подаден сигнал за сбиване в секция, като нападението е направено над застъпник на Реформаторския блок.

В Белослав е пусната жалба до ЦИК за застъпници и представители в СИК от партия, неучастваща на втория тур.

В Плевен е подадена жалба до прокуратурата и ОИК за депутат от ГЕРБ, който неправомерно се намира в СИК. В с. Николаево роми показват бюлетини пред застъпник на ГЕРБ с гласуването си и картончета с № 10.

Има масов контролиран вот, пише в друга жалба от щаба, като се описват конкретни случаи. Те са отправили сигнал и за присъствието на съветник от ДПС в секционна избирателна комисия.