С мотото "Общи усилия - сигурен успех" тръгна предизборната кампания на Реформаторския блок (РБ) пред Народния театър в София.

Отново сме тук и отново сме заедно - този път по-силни, ръка за ръка, обяви Петър Москов. Според него тук са хората, които искат промяната. Една държава е такава, каквато я поискат нейните граждани. Ние искаме силна държава, заяви още бившият здравен министър.

Той се обяви за сигурност, справедливост и силна икономика. Силната държава и свободната икономика били основата на модерното демократично общество. Именно тези ценности отстоявали реформаторите в предишния кабинет. И в бъдеще щели да ги отстояват. РБ не се страхува от ударите на мафията.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски обясни, че тази кампания се стартира с нови надежди и нови партньори. Тя е сблъсък между "За Европа" и "За Кремъл". Лукарски очаква сблъсъци и с доскорошни партньори на блока. Вярвам в общия ни успех. На 26 март ще спукаме червените и популистки балони, категоричен е синият лидер.

Светльо Витков, лидер на "Глас народен", също подкрепи кампанията и призова: "Гласувайте за нас."

Явор Хайтов, който е нов партньор в блока, обяви, че това е разумният избор. Сега е време за обединение, сега е време да сме заедно, посочи той. Хайтов пожела минимум 21 депутати. Той гарантира да не се влиза в безпринципни коалиции. Правилният вот бил под номер 21 в бюлетината.

Жаклин Тонева поиска модерна и горда с традициите си страна. В 21 век това може да донесе номер 21.

Борислав Великов от БНД се възхити от великолепната компания на РБ. Той се обяви за целенасочена подкрепа за Северозапада и пожела 26 депутати на 26 март.

Найден Зеленогорски припомни: "Ние сме обединената десница". Амбицията му е 6% подкрепа за РБ. Зеленогорски очаква в следващия парламент групата на РБ да е балансирана и изградена от истински демократи. Нека макроикономическата стабилност се превърне в микроикономическа стабилност. Бъдещето е в обединението, изтъкна Зеленогорски.

След семейна снимка за доброто настроение се погрижи водачът в листата на РБ в 25 МИР Светльо Витков.