Оценката на Радан Кънев за 100-те дни на правителството - посоката е вярна, а темпото е слабо. Той обаче уточни, че това е негово лично мнение.
"Мисля, че тази оценка трябва да бъде направена официално от парламентарна трибуна и от името на групата", поясни реформаторът.

По повод снощното изявление на премиера Борисов, който изрази нежелание да смени шефа на ДАНС и главния секретар на МВР, Кънев коментира, че има предостатъчно аргументи за тяхната наложителна смяна.
"Трябва да проведем задълбочен разговор с премиера относно аргументите си", посочи реформаторът. По отношение на ръководството на ДАНС комисията, която предстои за КТБ ще даде абсолютни, непреодолими аргументи за смяна, категоричен е Кънев.
Нека да си обсъдим взаимно аргументите, предполагам, че и той има своите. Неслучайно и нашата позиция вчера беше толкова твърда след гласуване на закона, за да е ясно, че ако има разминаване, то е двустранно.

Той коментира и решението на управляващите от вчера - да не подкрепят Димитър Костов за поста на подуправител на БНБ. Предложение може да дойде само от г-н Искров, който на всичкото отгоре изобщо не е в морално право да дава предложение, смята Кънев, поради което ситуацията била трудна.
"Надявам се да има достатъчно разумно предложение, макар че никое негово предложение не може да породи доверие в обществото и във финансовите среди", категоричен е реформаторът. Според него това е факт и Искров отдавна трябвало да го осъзнае и да се махне.