От партията РЗС възразяват срещу "порочната практика политици да крадат чужди идеи и решения, за които те никога не биха се сетили и да ги представят пред обществото като свои".

От РЗС припомняте, че преди повече от 10 дни част от ръководството на Реформаторския блок в лицето на Радан Кънев, Вили Лилков и Атанас Атанасов, и тримата от софийската организация на ДСБ, заявиха, че „започват срещи с министри, за да принудят държавата да влезе в гетата и да се ангажира с проблема".

Оттогава активистите на ДСБ на практика не направили нищо по темата, но продължавали да се държат като откриватели на топлата вода.

"За съжаление на реформаторите напоследък все по рядко им се удава да генерират такива, затова все по-често използват нашите. Не стига, че ни откраднаха идеите за радикална конституционна промяна и дълбока съдебна реформа и са на път да ги провалят тотално, ами сега са започнали да ни крадат цели тези и абзаци от наши програмни документи и позиции. Дори са направили copy-paste на цели изречения, без да си направят труда дори да променят някоя друга думичка", завършват от РЗС.