Предложението на кабинета за прокурор над главния прокурор е в нарушение на закона за нормативните актове. Къде е общественото обсъждане?

Това попита пред БиТиВи президентът Румен Радев. Той не иска да коментира законопроекта преди текстовете да дойдат при него. Държавният глава с интерес щял да наблюдава мнението на депутатите. Той се опасява, че промените противоречат на Конституцията.

Създавала се една мощна фигура над главния прокурор. Ако този независим прокурор наруши закона, кой ще го контролира, пита Румен Радев, според когото проблемите в съдебната система нямало да се решат с този закон.

Изборът на главен прокурор не е нещо абстрактно, каза Радев. Той иска конкурентност във всички сфери, включително и за избор на обвинител номер едно. Президентът изтъкна, че за него не е важно колко ще е президент, а какъв президент ще е.

Злобата на двуличника Радев прелива, бесен Борисов

Злобата на двуличника Радев прелива, бесен Борисов

Така отговори премиерът Бойко Борисов на критиките на президента Румен Радев

Братът на Иван Гешев отдавна не бил част от неговата пряка охрана. Как ще постъпи с указа за назначаване на Сотир Цацаров за шеф на Антикорупционната комисия Румен Радев не каза.

Политическата култура я нямало в "един презрял етап" на управлението. Законът бил повод за размисъл.

В основния закон било разписано, че държавният глава има право на промени в Конституцията и той щял да се възползва от това си правомощие. Дебат ще има, категоричен бе той. Радев иска въвеждане на възможност за индивидуална жалба до Конституционния съд.

Борисов разказал басня за независим прокурор

Борисов разказал басня за независим прокурор

Според Мая Манолова предложенията му са противоконституционни

Мнението на държавния глава е и че кабинетът харчи на тъмно държавни средства. Той критикува лобистките закони, които се приемат. Трябва да преосмислим позицията на българските институции за преодоляване на колективната безотговорност, изтъкна президентът. Гражданите трябвало да са непримирими и да настояват политиците да работят в техен интерес.

В България има ненаказана корупция по високите етажи на властта, заподозря президентът. Никой не може да реши нашите проблеми с корупцията отвън, опасява се Румен Радев.

Румен Радев иска независим съд, прокуратура и КПКОНПИ. Бизнесът се оплаквал от непрекъснатата смяна на законите. Говоря амбициозно, даде заявка Румен Радев, но и допълни, че ако не кажем къде са проблемите, няма и да ги решим.

Борисов склонил за субсидията заради риска за бюджет 2020

Борисов склонил за субсидията заради риска за бюджет 2020

Не съм говорил с Нинова, на сляпо приехме предложението на БСП, недоволен е той

Совите не са това, което са, цитира той репликата от "Туийн Пийкс" за кредитния рейтинг и успехите на правителството. Този рейтинг не мери силата и развитието на икономиката, коментира още президентът. Това е реализъм, допълни Румен Радев и запита кой рейтинг е по-важен - този отвън, или този отвътре, самото мнение на гражданите.

Не искам България да върви надолу, не искам България да катастрофира от самодоволство, отсече още държавният глава. Борисов полага неистови усилия да ни спаси от Борисов, смята още той. Според него най-добрият рейтинг е развитието на обществото.

По темата за строежа на газопроводите според Румен Радев не трябвало да ни мотивират заплахите на Владимир Путин, а собствения ни национален интерес. Кабинетът да каже бавим ли "Турски поток", призова президентът и отсече: Не вярвам на думи, вярвам на резултати.

От догодина никой не можел да спре парното на българите

От догодина никой не можел да спре парното на българите

Премиерът Борисов изтъкна, че за диверсификация всички говорят