Президентът Румен Радев не приема подадената оставка от главния секретар на Министерството на вътрешните работи Петър Тодоров. Това съобщават от президентската институция, след като държавният глава се е запознал с внесените документи от МВР и депозираната оставка на Петър Тодоров.

Малко преди това пред журналисти в Народното събрание вътрешният министър Иван Демерджиев призна, че е имал разговор на четири очи с държавния глава по темата.

Оставката на главния секретар на МВР - на масата на президента

Оставката на главния секретар на МВР - на масата на президента

промените, които ще бъдат направени в Наказателния кодекс, са закъснели

Националната сигурност и МВР не могат да стават заложник на кратковременни конюнктурни политически амбиции, се посочва в мотивите на Румен Радев да върне оставката, като се заявява и че президентът не приема главен комисар Петър Тодоров да понесе отговорност за натрупаните през изминалите години проблеми в системата на МВР, за преодоляването на които работи от назначението си през август 2021 г.

Професионалното ръководство на МВР не си затваря очите пред проблемите и не се опитва да ги прикрие, а работи за тяхното решаване, убеден е Румен Радев.

Припомняме, че главсекът Петър Тодоров подаде оставка след поредния инцидент със служител на реда по време на преследване на трафиканти на мигранти в страната. Оставката му бе поискана и от някои парламентарни групи и партии, включително ГЕРБ и БСП.

ГЕРБ обвини Бойко Рашков за проблемите с мигрантите

ГЕРБ обвини Бойко Рашков за проблемите с мигрантите

Стефан Янев иска устойчиво решение на въпроса