Президентът Румен Радев определи отхвърлянето на ветото върху бюджета на НЗОК в Народното събрание като цинично и брутално действие.

Депутатите отхвърлиха ветото на президента

Депутатите отхвърлиха ветото на президента

Цветан Цветанов призова да не се спекулира с онкозаболяванията и пациентите

"Надявам се управляващите и българският парламент да си дават ясна сметка какво се случи през последните дни. Те са на път да загубят своя човешки облик, защото българите някак си свикнахме през последните години да ни се отнемат всички неща, засягащи нашето достойно съществуване - и заплати, и пенсии, и социални права, но вчера се посегна на последното - на надеждата", тълкува Радев.

По думите му това, което прави действията на правителството и депутатите, гласували за отхвърлянето на ветото, цинични и брутални е, че само ден преди отхвърлянето на ветото Министерският съвет е "извадил" около 740 млн. лв. в рамките на около 1 час от заседанието си. "Хвърлиха се и изчезнаха по критерии и механизми, които са неясни", посочи още Румен Радев.

Държавният глава заяви и че това наистина са обществено значими проекти, основно пътища, "но едни фирми ще стават все по-богати, а други хора все по-бедни и по-болни".

Протест пред парламента защитава президентското вето

Протест пред парламента защитава президентското вето

Хората искат държавата да осигури нужното за лечението на крайно нуждаещите се

Радев беше категоричен и че депутатите трябва да помислят за това колко хора могат да бъдат спасени и обнадеждени, ако партийните субсидии бяха съизмерими и тези 25 млн. лв. отиваха за народа.

БСП дава мораториума върху иновативните лекарства на КС

БСП дава мораториума върху иновативните лекарства на КС

Жельо Бойчев: Това е последният шанс на гражданите