От „Партия на зелените" поискаха медиите, които отразяват изявленията на другата екопартия - „Зелeните", по темата Карадере, да изписват „платен репортаж" или „предизборна хроника".

Според тях "Зелените" си правят безплатна политическа реклама в национален ефир за Карадере.

В случай, че няма такъв надпис, трябва да се търси равнопоставеност с останалите поличитески сили и по-специално с тези, които са заявили екологична насоченост.

Настоява се също така, съобразно Избирателния кодекс, електронните медии да обявят договорите си за платена предизборна реклама с партия „Зелените".
В противен случай, според „Партия на зелените", ще продължи практиката обществото да бъде манипулирано, да получава едностранна информация и да му бъде отнето правото да направи информиран избор.

Междувременно на пореден брифинг еколозите обявиха свои разследвания, според които 350 милиона лева не достигат на инвеститорите по проекта „Карадере".

„Зелените" призовават гражданите да упражнят правото си на достъп до информация и да принудят институциите да разкрият кого обслужва правителството чрез скандалното приетото на 19.03.2014 г. решение за подкрепа на проекта за застрояване на Карадере.

Природозащитниците смятат, че инвеститорите разчитат от продажба на апартаменти „на зелено" да си набавят недостигащите средства, но ако при това положение получат сертификат клас А, то прокуратурата би трябвало да се поинтересува дали с издаването му правителството не се нарушава закона.