С американски и с наши държавни пари ще ремонтират моста над река Мараш, който е близо до ползвания често и от САЩ военен полигон Ново село, съобщиха от МС. С ремонта и укрепването се очаква съоръжението да издържа тежката бойна техника, която минава към полигона.

Правителството одобри Техническо споразумение за ремонт на мост над река Мараш по път № I-7 във връзка с използването на съвместното съоръжение - учебен полигон „Ново село". Споразумението ще бъде сключено между Командването на Силите на САЩ в Европа, Министерството на отбраната и Агенция „Пътна инфраструктура".

Мостът е построен през 1970 г. и поради дълговременната му експлоатация е с появили се дефекти по носещата конструкция. В резултат на изпълнението на техническото споразумение, мостът ще бъде реконструиран с финансови средства на САЩ.

Документът за ремонта се сключва в изпълнение на ратифицираното от Народното събрание Споразумение между правителствата на България и САЩ за сътрудничество в областта на отбраната, подписано на 28 април 2006 г.