ВМРО „загря" за големия национален протест срещу повишението в цените на ток, парно, вода, синя зона с предупредителна демонстрация.

Пред сградата на Държавна комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) се събраха около стотина симпатизанти на движението, представители на национална инициатива и социална солидарност, както и предвожданите от Павел Чернев привърженици на Партия за хората от народа.

Входът на комисията беше обграден от метални заграждения, на които организаторите на протеста закачиха едно табло със сметки и един електромер, като призоваха от комисията да ги платят.

Протестиращите разпънаха множество плакати: „Ангел Семерджиев не е ангел"; „Трайчо не се трае"; „Стига сте ни лъгали, България не е колония на ЧЕЗ, ЕОН и EVN; „Ще ви посиним зоната" и други, развявайки българския трибагреник и знамена на ВМРО.

Недоволните от ценовия скок поискаха оставката на шефа на ДКЕВР - Ангел Семерджиев и той да бъде пратен на съд, където да отговаря за действията си. Недоволни пенсионери бяха по-крайни в исканията си - не само съд за Семерджиев, а „и въжето да играе".
Петко Боев поиска освен оставката на Семерджиев и „тази на Бойко - панделката", който, видиш ли едва сега, с неговия кучешки полицейски нюх разбрал за бонусите".

Пенсионерът изрази недоволството си от работата на главния прокурор Борис Велчев и от вътрешния министър Цветан Цветанов, който „не може да намери от къде са му парите за 6-те апартамента и двата гаража".

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов категорично заяви, че не приема аргументите на управляващите за исканите повишения, заявявайки - „ние не сме овце, които те да подстрижат".
По думите му, те оправдават тези свои искания с инвестициите, които правят в мрежата: „Искат да вземат и последните пари от нашите скъсани джобове, това е кражба и демагогия", заяви Каракачанов и добави: „Това е поредният цирк, в който ни се обяснява как да се вдигнат цените на тока, а ДКЕВР от своя страна изтъква, че ще ни защити като разреши поскъпване не с 15, а с 10 %."

„Те си мислят, че ние сме без мозък и след като миналата година ги натиснахме, тази година отново се опитват да хитруват", коментира още лидерът на ВМРО и се закани следващия път да дойдат с яйца, камъни и дървета, за да ги подсетят, че „ние им плащаме заплатите, не за да ни хвърлят в робството на монополите, а за да защитават нашите интереси".

Тук войводата получи подкрепата на пенсионерите, които заявиха, че „тези дървеняци разбират само от дърво".

От своя страна зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки подчерта, че сумите, които плащаме с тези увеличения са нашите бонуси. „Те вдигат тока с 10 %, водата - както си искат, а синята зона - както дойде. Всички тези действия са грабителски, в угода на монополите", заяви той.

Общинският съветник за пореден път изрази несъгласието си с действията на трите енергийни монопола, които крият своите печалби и изнасят парите на българите в чужбина. Той е против исканото от ДКЕВР непрекъснато повишаване на цената на водата, заради загубите. По думите му, загубите се дължат предимно на това, че не се търсят дължимите суми от несоциализираните ни съграждани от индо-български произход.

През цялото време протестиращите скандираха" „мафия", „оставка", „айдуци", „разбойници", „мошенници". Според тях, българската мафия през последните 22 години е продала всичко и е превърнала българския народ в просяк.